Битки в центъра на Париж помрачиха победата на петлите
Битки в центъра на Париж помрачиха победата на петлите / netinfo

Тежки сблъсъци между полиция и фенове имаше в центъра на Париж тази нощ. Десетки младежи започнаха да замерят с бутилки силите на реда, подпалвайки един автомобил.

След като стотици хиляди хора се бяха събрали на булеварда, за да празнуват победата срещу Бразилия в последния четвъртфинал от Мондиал 2006, атмосферата започна да се разваля около два часа след последния съдийски сигнал.

Десетки младежи започнаха да замерят с бутилки, камъни и други предмети силите на реда. Полицаите отговориха със сълзотворен газ. Изпочупени бяха витрините на ресторант на Макдоналдс, пострадаха и няколко паркирани мотоциклета.

Една група изпотроши с камъни и след това подпали автомобил, паркиран в района на Триумфалната арка. Жандармерията атакува феновете на булеварда и разпръсна агресивните групи-съобщава Франс Прес.

69 запалянковци са арестувани. От полицията съобщиха, че 37 от задържаните са били в силно алкохолно опиянение.

Един полицейски служител е бил ранен от стъклена бутилка, разбита в лицето му. Два автомобила и мотоциклет са напълно потрошени, леко повредени са няколко други транспортни средства.

Изпочупени са витрини на заведения за хранене и аптеки. Около 500 000 души празнуваха почти до сутринта успеха срещу Селесао, който класира Франция за полуфиналите на Мондиала.