Стойнев: Вината за загубата на изборите не бива да се прехвърля на Миков
Стойнев: Вината за загубата на изборите не бива да се прехвърля на Миков / снимка: Dariknews.bg - Стара Загора, архив

Ако БСП получи покана за коалиционни преговори, трябва да се отзове за разговори, за да се обсъдят националните приоритети. По никакъв начин обаче това не трябва да става тайно, а решенията трябва да се вземат от колективните органи на партията. В това бе категоричен избраният за депутат от Стара Загора Драгомир Стойнев в града на липите.

„Заявленията на ГЕРБ, че ще правят правителство на малцинството е притеснително и подсказва задкулисие. Не трябва да бъде повтаряна грешката да не се знае кой какви ангажименти е поел", заяви Стойнев.


Анализът на тежката загуба за партията трябва да се случи възможно най-скоро, коментира Стойнев. „Всяко една загуба се носи от ръководството, но в никакъв случай вината не бива да бъде прехвърляна върху председателя Михаил Миков, който пое партията в много тежък момент, който изискваше сила и отговорност. Считам, че трябва извършим реформи във вътрешнопартиен план, но в никакъв случай ние не сме канибалска партия, не трябва да се самоизяждаме".

Политическата криза, която беше предизвикана след европейските избори, неправилните решения и разпиляването на левия вот са част от причините, които Драгомир Стойнев посочи за слабото представяне на левицата в Старозагорско на изборите в неделя.

Ние загубихме категорично тези избори, а резултатите ни в региона и в национален план се влияят и от състоянието на местните структури, обясни Стойнев. По думите му обаче през изминалия месец в община Стара Загора партийната структура била успокоена и обединена, а подкрепата спрямо европейските избори се увеличила с над 5 200 гласа.

БСП е втора сила в Старзагорско с 19,36%, което означава, че за социалистите са гласували 28 563 души. С вота си те изпратиха в Народното събрание двама депутата-Драгомир Стойнев и Георги Гьоков. От общо 11 старозагорски общини БСП спечели изборите в четири-Братя Даскалови, Гълъбово, Опан и Раднево. В Казанлък и Стара Загора подкрепата спрямо евроизборите е нараснала.

В структурата на социалистите в Стара Загора ще има промени, обеща областният председател на БСП Васил Самарски, но бе категоричен, че няма да подаде оставка.