Слави Бинев: Борисов е най-неподходящият човек за премиер
Слави Бинев: Борисов е най-неподходящият човек за премиер / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Бойко Борисов е най-неподходящият човек за министър-председател, заяви в интервю за Дарик Слави Бинев, като направи уговорка, че изразява личната си позиция, а не тази на Патриотичния фронт. Бинев все пак подчерта, че разговори трябва да се водят с всички в Народното събрание. Ако се стигне до решения, свързани с евентуална подкрепа на кабинет с премиер Борисов, Слави Бинев призна, че ще има дилема - от една страна партийната дисциплина и целостта на Патриотичния фронт, на която много държи, и от друга страна - принципната му позиция за това, че Борисов не е компетентния държавник, нужен на страната.

"Патриотичният фронт са изключително доктринални хора. Това са хора, които са издигнали България над всичко и никой от тях няма да си позволи в името на някакъв глупав, личен интерес да пренебрегне интересите и това, за което е избран", категоричен е Слави Бинев.

Според него трябва да се водят разговори с всеки, не трябва да има предубеждения, но трябва да е на базата на ясни, точни, конкретни решения, трябва да бъде изработена стратегия за България.

"Важни са решенията на партията, които ще бъдат взети. Аз съм дисциплиниран човек и смятам, че трябва да се съобразя с тях. Но аз смятам, че Бойко Борисов е най-неподходящият човек за министър-председател. Той е имал възможността да го докаже, него го изгониха с камъни от парламента и даже не можаха хората да го защитят, трябваше да викат прасетата да бъдат негови защитници. Той е вреден за България, той наложи недиалогичността, той наложи арогантността, той наложи дори и простотията в кореспонденцията между институциите. Знам, че вълкът козината си мени, но нрава никога", коментира Бинев.

Според него личността не трябва да бъде водеща в това да се прави избор за България, а трябва да има принципи, технология. "Там трябва да бъде един компетентен надзорник на изпълненията на законите. Не да гасим пожари, а просто един началник смяна на влакова композиция. Сега е много важно и горещо препоръчвам на тези, които ще вземат решенията от името на политическите партии, да не се подлъгват по подмазвачите, тези, които непрестанно се хвърлят на килимите, търсят постчета. Трябва да търсят възможно най-компетентните и най-подходящите хора", каза Бинев.

По думите му у него се бият две неща: житейските му принципи и партийната дисциплина. "Разбира се, аз ще отида и ще говоря с моите колеги. Такъв проблем за мен не съществува към момента. Когато всичко е дефинитивно и се знае какво трябва да се прави, аз ще взема своето решение и ще го взема така, че да не поставя под съмнение...", каза още Бинев.

Конструкцията Патриотичен фронт не трябва да се поставя под съмнение, категоричен е Слави Бинев.