Няма свободни помещения за всички парламентарно представени партии
Няма свободни помещения за всички парламентарно представени партии / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Няма свободни помещения за всички осем парламентарно представени партии. Четири от осемте партии, които влизат парламента нямат централи в София. Места ще се търсят за Патриотичния фронт, АБВ, ББЦ и РБ, съобщава Нова телевизия.

Сгради ще им бъдат намерени, но няма как да отговарят на луксозните условия, за които някои политици настояват.

„Погрешно се смята, че държавата е пет-звезден хотел", шегува се областният управител на София Росен Малинов. „Сградният ни фонд е много стар, амортизиран и недостатъчен", призна той.

В София ябълката на раздора се оказва сградата на "Г.С. Раковски" № 134, където засега се помещават офисите на СДС. Всички нови партии са поискали офис там. Сред тях е и коалиция „България без цензура".

До края на годината пък НДСВ ще трябва да освободи сградата си в центъра на града, която ще се пристрои като топла връзка на НАП.

Подобна е и ситуацията в Благоевград. От АБВ очакват скоро да получат офис под наем срещу 98 ст. за кв.метър. Общината в града има готовност да отдаде помещения на всички партии, влезли в 43-то НС, ако поискат такива.

По закон с предимство са парламентарно представените партии. За всички останали, помещения се дават само при възможност на общините.

Претенции имат обаче и от партии в коалиции, както и такива, които имат представителство само в Европейския парламент.

Източник: NovaNews.bg