Най-вероятно за Реформаторския блок е четвъртият депутатски мандат в Перник
Най-вероятно за Реформаторския блок е четвъртият депутатски мандат в Перник / снимка: Sofia Photo Agency, архив

За Реформаторския блок и водача на листата кандидати за народни представители д-р Валентин Павлов е четвъртият депутатски мандат в Перник. Изборната победа на местната структура на десните е почти на 100 процента сигурна, но се очаква утрешното изявление на ЦИК за окончателните резултати и преразпределението на депутатските мандати.

"Не мога истински да се зарадвам, докато не чуя окончателното решение на ЦИК", сподели за принципите си д-р Павлов. Четвъртият мандат бе под въпрос, след като в конкуренция бяха поставени изборните резултати на Реформаторите и ББЦ. Като друг претендент изненадващо се появи и ДПС. "Вчера имах близо 300 обаждания и хора, които дори не бяха гласували за мен, ми казваха, че ако ДПС вземе мандата, Перник ще излезе на война", каза д-р Валентин Павлов.

Заради сложната система за преливане на гласове имаше голяма вероятност в парламента от Перник за първи път да влезе депутат от ДПС. Това щеше да е водача на листата Нигяр Джафер.

На пресконференция днес д-р Павлов благодари на хората, които са го подкрепили и на тези, които излязоха да гласуват, както и на екипа на Реформаторския блок в Перник. За демократите в града тази победа е дълго чакана, тъй като от 2001-ва година насам десните в Перник нямат избран депутат.

Д-р Валентин Павлов е на 44 години. Живее и работи в Перник. Завършил е строителния техникум в Перник, а след това Медицинския университет със специалност „Орална хирургия". Има диплом по здравен мениджмънт. От 2005-та е член на ДСБ в Перник, като е заместник- председател на местната партийна структура.Два мандата е общински съветник в местния парламент.

От 1999 годна до 2005 г. е секретар на Българския зъболекарски съюз, а от 2005-та е негов председател. Собственик е на две стоматологични клиники в Перник и три в София.

В седмицата преди парламентарните избори, д-р Павлов получи награда за Световен бизнес лидер на церемония в Абу Даби. И този приз стоматологът определи като заслуга на екипа в клиниките.Наградата е връчена от Световната конфедерация на бизнеса, която определя веригата дентални клиники като една от най-забележителните компании, която демонстрира изключителни бизнес постижения и социална ангажираност.

"Здравеопазването в България се нуждае от сериозна реформа", заяви д-р Павлов. Според него, от настоящата ситуация в здравната сфера са еднакво потърпевши, както пациентите така и лекарите. "Приоритет ще са и всички проблеми на хората, няма да оставим нищо на заден план. Необходими са облекчения за бизнеса, приоритет са и промените в съдебната система", каза още Павлов.