Коалиция между ГЕРБ и БСП ще бъде представяна като успех за политиката, смята журналист
Коалиция между ГЕРБ и БСП ще бъде представяна като успех за политиката, смята журналист / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

„Абсолютно реалистично е да си говорим за коалиция между БСП и ГЕРБ, това е и желанието на нашите западни партньори, Бойко Борисов многократно е съветван да го направи". Така журналистът Иво Инджев коментира в „Здравей, България" по Нова телевизия политическата обстановка след изборите.

„Голямата коалиция между БСП и ГЕРБ, ако такава се случи, ще бъде представяна като голям успех за българската политика", смята той. Според Инджев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не може да направи правителство „с няколко малки партии, които той дълбоко презира и от които в някаква степен се страхува".

„В интерес на Борисов е да направи голяма коалиция, но дали няма избирателите да се почувстват измамени, че са гласували за едно, а получават друго", заяви Инджев.

„За разлика от другите партии, в ГЕРБ няма задкулисие, там има предкулисие. Бойко Борисов застава пред кулисите и говори в лично качество, кулисите са около него", коментира още той.

„Подкрепянето на ГЕРБ от страна на БСП би означавало, че БСП се обезличава тотално", смята обаче политическият пиар Нидал Алгафари.

„БСП имат една единствена работа: да оставят ГЕРБ да направят правителството с когото могат и с когото се споразумеят. БСП трябва да погледне в себе си, за да бъде опозиция. В България трябва да има силно ляво, а силното ляво ще го има, ако има БСП", смята Алгафари.

„Аз имам усещането, че целият цирк в момента от страна на Бойко Борисов е да унижи още повече БСП, да не се състави правителство, да си остане Близнашки като министър-председател,всички лъжат в момента, никой няма да иска да извади горещите кестени от огъня", каза още той.

Източник: NovaNews.bg