Каракачанов е избрал да бъде депутат от Плевен, а не от София
Каракачанов е избрал да бъде депутат от Плевен, а не от София / снимка: Dariknews.bg

На среща с журналисти в Плевен съпредседателят на Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще бъде депутат в 43-то Народно събрание от Плевен. На извънредните парламентарни избори той беше водач на листи в Плевен и София.

"Моята амбиция и на колегите ми от Патриотичния фронт е да бъдем близко до хората и в дните, в които не сме в Народното събрание, да бъдем при нашите избиратели, за да видят, че има някой, който ги чува и се опитва да направи нещо", каза Красимир Каракачанов.

Той сподели, че по отношение на управлението на страната е необходим един нов модел, "защото досега партиите сядаха на една маса и натаманяваха, как да направят над 121 гласа в парламента, след което започва разпределението на постовете по различни формули и всеки гледа да се докопа някое по-тлъсто министерство. За нас е важно не кой ще бъде министър-председател, a партиите да извадят основните проблеми, които стоят пред българското общество и да се набележат и начините за тяхното решаване, като на тази база да се направи една програма за управление и след това да се мисли какво да бъде мнозинството в парламента", каза Каракачанов.

Той е категоричен, че Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО няма да участва непременно в новия кабинет: "Ако няма програма, набелязваща основните проблеми и мерките за решаването им и ако няма искрено желание да се работи в този мандат в полза на гражданите, ние в подобен кабинет няма да участваме. Нашето участие в следващия кабинет ще бъде само на базата на ясно заявени и разписани ангажименти. Иначе, оставаме в опозиция, и повярвайте ми - ще бъдем доста жестока опозиция", заяви съпредседателят на Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО.

Според него това, че по-малко от половината граждани гласуваха представлява своеобразен бойкот на изборите.

Каракачанов е категоричен и че в Изборния кодекс трябва да се въведе образователен ценз и хора без основно образование да не могат да гласуват. Също така той посочи необходимостта да се внесе предложение, да се ограничи откриването на секции за гласуване в страните, които не са членки на ЕС и в тях гласуването да става само в официалните български представителства като консулства и посолства.

"Амбицията ни е да покажем на българските политици, че има и друг модел. Точката на кипене вече е постигната и светът се върти около обикновения човек", каза Красимир Каракачанов.

В срещата с медиите участваха и областният лидер на ВМРО-Плевен д-р Калин Поповски и областният координатор на НФСБ инж. Николай Маринов.

Други новини от Плевен