ГЕРБ ще проведе консултации с всички парламентарно представени партии
ГЕРБ ще проведе консултации с всички парламентарно представени партии / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

ГЕРБ ще проведе консултации с всички парламентарно представени партии по реда на големината на техните парламентарни групи. Това заяви в „Здравей, България" по Нова телевизия Цецка Цачева, която води листата на ГЕРБ в Плевен.

„Беше по-логично и разумно да започнем преговорите с политическата сила, с която сме най-близо в център-дясното пространство, но това няма да се случи заради тяхното изключително и непремерено говорене спрямо начина, по който следва да се ситуират политиките занапред", каза Цачева. От ГЕРБ обаче чакат да излязат окончателните резултати от изборите.

Тя обясни, че имат виждане как трябва да се проведат преговорите, ще говорят за политики и за неща, „които ни доближават, ще търсим общото, а не отрицанието".

„Ако след този кръг от преговори успеем да сформираме правителство на малцинството с широка парламентарна подкрепа, това би било успех за нас като мандатоносител", заяви някогашният председател на Народното събрание.

Тя коментира и изказването на лидера на ДСБ Радан Кънев, че няма да подкрепи правителство с премиер Бойко Борисов. „За нас е коректно да се говори за политики, а не за персони и личности", подчерта Цачева.

„Има воля да се направи кабинет, но не на всяка цена", допълни Цачева.

„Номиниран за министър-председател с мандата на ГЕРБ ще бъде Бойко Борисов, категорична беше Цачева.

Тя коментира, че е нормално именно ГЕРБ да излъчи и този, който ще застане начело на 43-тия парламент, но отказа да назове кой точно трябва да направи това.

Източник: NovaNews.bg