Бареков: Не Бойко Борисов, Дядо Коледа да го направим премиер, чудеса няма да станат
Бареков: Не Бойко Борисов, Дядо Коледа да го направим премиер, чудеса няма да станат / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Бойко Борисов няма да стане премиер с моя глас", обяви категорично в "Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на "България без цензура" - Николай Бареков.

"Борисов като е премиер - та какво? Това ли е най-важният въпрос в държавата? Нито аз, нито г-н Борисов получихме достатъчна подкрепа. Не Бойко Борисов, Дядо Коледа да го направим премиер, чудеса няма да станат. Трябва да се работи здраво", заяви Николай Бареков. Той очерта какво според него трябва да се случи оттук насетне:

"Трябва да се подреди пирамидата - какви приоритети ще има това НС, коя партия ще си оползотвори мандата. Ние сме категорични, че това трябва да е ГЕРБ. А ГЕРБ трябва да си направят програмата, да се реши кой ще оглави НС, кои ще бъдат министри и кой ще е премиер и след това да се реши кои партии ще подкрепят това правителство."

На въпрос за изказване на лидера на ББЦ, че "Борисов има пряко участие в убийства" и че бил извършил 10 такива, Бареков посочи, че с Борисов са си причинили "страшно много злини един на друг".

"Не обичам този човек, нямам чувства към него, не сме приятели. Като е решил да си слага главата на дръвника, да си я слага. Това ще е най-бързият му край като политик. Да си сложи главата, да вземе гласове от 2-3 партии. Гледам, че половината реформатори са се разцепили и ще го подкрепят, патриотите и те се въртят и да става премиер", каза Бареков, но не даде ясен отговор дали е казал истината относно извършените убийства. Посочи единствено, че е внесъл документите, където е било нужно.

"Сега е време да седнем на масата на преговорите и да видим по кои приоритети трябва да работим", призова Бареков.

Източник: NovaNews.bg