Над 64 % избирателна активност в Студентски град
Над 64 % избирателна активност в Студентски град / снимка: Sofia Photo Agency
Над 52 % избирателна активност в София около 17 часа
20978
Над 52 % избирателна активност в София около 17 часа
Избирателна активност в София
  • Над 52 % избирателна активност в София около 17 часа
  • Избирателна активност в София

Избирателната активност в Студентски град надхвърли 64 процента към 17 часа, съобщиха за Дарик от 23-та районна комисия. На място са се образували опашки от по 30 - 40 души, които искат да упражнят правото си на глас. Като цяло за трите избирателни района в столицата активността надхвърля 41 на сто. В област София пък са гласували 52,75 на сто.

Почти 15 000 души от регистрирани малко над 23 000 са упражнили правото си на глас в Студентски град. Освен по адресна регистрация обаче има и много желаещи да гласуват срещу лична карта и студентска книжка. Според председателя на районната комисия Никола Леков: „В секциите имаме записани допълнително повече отколкото са в първоначалните списъци. И това е нормално".

В Студентски град на два пъти бе направен и опит за гласуване с фалшиви студентски карти. В останалите райони на столицата изборният ден протече по-спокойно. Въпреки това в много от избирателните секции в столицата се образуваха опашки от гласоподаватели. Една от причините е, че на места изборният ден започна с известно закъснение заради липса на кворум.

В 24-та районна комисия избирателната активност е 41,9 на сто, а в 25-та 44 на сто от избирателите са упражнили правото си на вот. Най-висока е активността в Банкя, където повече от половината от имащите право на глас са се възползвали от него.