Д-р Митхат Табаков обеща да работи за Силистренския край
Д-р Митхат Табаков обеща да работи за Силистренския край / снимка: Светлана Петрова

На първата си пресконференция мажоритарният кандидат за народен представител от 20 Силистренски избирателен район д-р Митхат Табаков обеща, че ще работи за Силистренския край. Депутатът получи 30 588 от гласовете на избирателите в региона, което е 39,68% от общия вот.
 
48-годишният Табаков е с медицинско образование, специализирал е акушер-гинекология. Бил е директор на болницата в град Дулово преди да стане общински кмет през 2003 година.
    
Мажоритарният депутат на Силистра заяви, че ще има конструктивна роля в 41-то НС. Смята, че ще е полезен в областта на здравеопазването и социалната политика. Според него е крайно време българският парламент да намери вярната формула за провеждане на избори. „Струва ми се, че други политически сили изпревариха по „изборен туризъм" ДПС. Не виждам нищо вредно в сегашния закон. Но ако мнозинството предложи разумни варианти, ще ги подкрепим", каза Митхат Табаков.
 
Той смята, че няма да бъде добре за България, ако правителството започне работата си с реваншизъм.
 
В Силистренска област по неокончателни данни ДПС печели и два мандата от пропорционалната листа. Водачът Камен Костадинов е първи и в листата от Велико Търново.