От понеделник отварят парковете във Велико Търново, въвежда се противоепидемична организация, съобщиха от пресцентъра на общината. Родители с деца на възраст до 12 години ще могат да ползват парковете в периода от 9.30 до 18.30 ч. Възрастните трябва да са най-много двама.

Разстоянието между семействата следва да е най-малко 2,5 метра. Забранено ще е събирането на различни семейства на едно място, ползването на детските площадки и спортните съоръжения, седенето по пейки и в тревните площи.

Спортуващите ще могат да тренират в парковете в часовете преди 9.30 и след 18.30, при условие, че се движат самостоятелно. Разходките на кучета остават при досегашния ред - в специално обособените пространства в парковете "Дружба" и "Колю Фичето", както и в парка "Света гора". Собствениците на кучета трябва да се движат самостоятелно и да ползват парковете в същите часове, както спортуващите.

Задължително е всеки да бъде с маска или шал. Пешеходните алеи в парковете ще бъдат периодично дезинфекцирани.

Новата организация ще бъде съобразена с инструкциите на Националния оперативен щаб. Общински служители и доброволци ще следят за реда и да няма струпване на хора. Кметът Даниел Панов призовава за спазване на мерките.