/ БГНЕС
Президентът Радев: Будителите са мисионерите на културата, морала и свободата
99498
Президентът Радев: Будителите са мисионерите на културата, морала и свободата
  • Президентът Радев: Будителите са мисионерите на културата, морала и свободата
Будители е имало и в най-мракобесните времена, има ги и днес. Това каза президентът Румен Радев в обръщение към ръководители на културни институции и дейци в областта на науката, образованието, културата и изкуството в Деня на народните будители.
 
"За да си будител, интелектуалният авторитет не стига. Трябва да имаш добавена стойност от доблест, кураж и посветеност", изтъкна Румен Радев. Будителите са мисионерите на културата, морала и свободата, каза държавният глава.

1 ноември - Денят на народните будители (ВИДЕО)

"Преди месец призовах за национално единение, но това не е апел да запълним обществените разломи с примирение и безличие. Това е апел за борба. За демокрация, за справедливост, за просветеност, за свобода на словото", каза още в словото си по повод празника държавният глава.
 

БГНЕС


Преди срещата на Румен Радев с ръководители на културни институции, общественици и дейци в областта на науката, образованието, културата и изкуството, пред сградата на президентската институция се състоя традиционната церемония по издигане на националното знаме. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния строй на Националната гвардейска част и поздрави гвардейците с празника.
БТА