/ ThinkStock/Getty Images
Прокуратурата се похвали с нови трима задържани по делото „Арабаджиеви“. Те са арестувани след полицейска проверка на джип вчера в Бургас, като у двама от тях са намерени хартиени пликове с около половин милион лева.

По информация на прокуратурата едно от лицата, задържани вчера, било пряко свързано с управлението на захарния завод „Кристал”, който е едно от разследваните дружества по делото. Тримата са задържани за срок от 24 часа и до момента нямат повдигнати обвинения.

Апелативният спецсъд върна в ареста Вълчо Арабаджиев

В кулоарите на парламента главният прокурор Сотир Цацаров потвърди за задържаните и за намерените в тях пари, но отказа да даде подробности по разследването.
 
„Действията са планирани от вчера, реализацията е осъществена. Задържани са. Извършването на такова действие по разследването е планирано. Всички действия на колегите - както моите заместници, така и на тези от Спецпрокуратурата, са координирани с ръководството на прокуратурата. Благодаря им за добрата работа. Това, което работят, ще бъде оценено от обществото. Като ръководител на прокуратурата, казвам, че ще продължи, а останалото вече са проблеми, които са свързани с факти и обстоятелства по разследването. Такива действия ще продължат“, каза Цацаров.

Спецпрокуратурата влезе в офиси, намиращи се в два хотела

На 31 август при шумна акция на Спецпрокуратурата бяха извършени обиски в хотелите „Маринела” и „Марица”, собственост на бизнесмените Ветко и Маринела Арабаджиеви. Двамата обаче се оказаха на почивка във Франция и се издирват и до днес.
 
Задържани бяха 10 души, по-късно 6-ма получиха обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Сред тях и синът на Арабаджиеви – Вълчо, който първоначално бе пуснат под парична гаранция, а вчера бе оставен за постоянно в ареста от Апелативния спецсъд.

10 арестувани при спецакция в офиси в големи хотели в София и Пловдив (ВИДЕО)