Реформаторите в Кърджали оспорват преференциалния вот за съветниците си
Реформаторите в Кърджали оспорват преференциалния вот за съветниците си / снимка: sxc.hu

Реформаторите в община Кърджали, които спечелиха две места в местния парламент на 25 октомври, оспориха резултатите от преференциалния вот за съветниците си. Двама от кандидатите подадоха жалби в Административния съд в Кърджали, с което претендират за второто място в листата.

Днес делото бе гледано в съда от неговия председател Виктор Атанасов. Той разпореди да бъде извършена проверка на бюлетините, подадени за Реформаторския блок в община Кърджали по време на изборите на 25 октомври 2015 г.

Адвокатите на ищците поискаха да бъдат разпитани свидетели - гласоподаватели, както и да бъде извършена експертиза на бюлетините. Съдът отхвърли и двете искания като неоснователни, но разпореди броене от съдебния състав в присъствието на заинтересованите страни.

До 16.00 часа ОИК - Кърджали трябва да предостави запечатаните чували с бюлетини от изборните секции, с изключение на 3 градски и 34 селски секции, в които няма отразен вот за РБ. Резултатите от броенето ще бъдат съпоставени с данните в изборните протоколи на секциите и на ОИК - Кърджали.