Реформаторите измъкнаха Плевен от ГЕРБ, Хасково с нов кмет
Реформаторите измъкнаха Плевен от ГЕРБ, Хасково с нов кмет / снимка: Dariknews.bg

Слаб интерес към балотажите в страната. Жителите на 14 областни центъра определиха градоначалниците си във втория тур на местния вот.

Реформаторският блок спечели оспорваната битка за Плевен според екзитпола на "Алфа рисърч". Георг Спартански победи с 59% досегашния градоначалник Димитър Стойков, който получи 41%.

В Пловдив победи Иван Тотев от ГЕРБ с 55%, който на балотажа се изправи срещу своя предшественик Славчо Атанасов, който получи 45%, показват данните на "Алфа рисърч".

Хасково избра нов градоначалникът, след като побител от втория тур излезе кандидатът на ГЕРБ Добри Беливанов с 71%. Той изпревари досегашния кмет Георги Иванов, издигнат от местна "Коалиция за Хасково", който получи 29%, сочат данните от "Алфа рисърч".

Видин ще управлява издигнатият от ГЕРБ Огнян Ценков, който получи 54%, сочат данните от екзитпола на "Галъп". На втория тур той се изпрати срещу кандидата на местната коалиция „Единни за промяна" Росица Кирова с 46%.

В Шумен на кметския стол ще седне кандидатът на ГЕРБ Любомир Христов с подкрепата на 66% от гласувалите. Той победи издигнатия от БСП Иван Иванов, който получи 34%, показват данните на "Галъп".