БСП иска касиране на изборите в София и още 5 града
БСП иска касиране на изборите в София и още 5 града / снимка: БГНЕС, архив

БСП ще иска касиране на изборите в София, Ловеч, Варна, Видин, Бургас и Елхово. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Михаил Миков.

„Продължават да пристигат сигнали за изключително тежки нарушения, за кражба на избори, превръщането на изборите в същинска битка в буквалния смисъл. Все повече сигнали има за ясно участие на органите на полицията в изборния ден от Берковица и от други места. Полицията не е била неутрален участник в тези избори. Продължава процесът за касиране на избори, Ловеч се готвят също. Не само БСП участва в тези процеси.", добави Миков.

„Общинските ни групи ще поканят на разговори съветниците ни от БСП, както и съветници от АБВ, Движение 21 за обсъждане на лява местна политика в съответния общински съвет и сътрудничество, а не пазарлък за постове", каза още Миков.

Относно кандидатура за президентските избори, той бе категоричен да не се бърза толкова с тях. Има време, нека тази тема не се превръща в поредната изместващата тема за реалностите в България. Ще има кандидати за президент, да не се безпокоят тези, които са се разбързали", каза Миков за евентуална единна лява кандидат-президентска двойка.

Източник: БГНЕС