Атанас Мерджанов: БСП има шансове да спечели в 3-4 областни града
Атанас Мерджанов: БСП има шансове да спечели в 3-4 областни града / снимка: БГНЕС, архив

Имаме своите шансове в 3-4 областни града и се надявам да спечелим, коментира за БТА говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

Той посочи, че към момента имат шансове за победа във Враца, Ловеч, Разград и Сливен и очакват с нетърпение развръзката в Перник. Но, по думите му, това по никакъв начин не променя картината. Тези избори бяха изпъстрени с много манипулации, с купен и корпоративен вот, с административен и полицейски произвол на моменти и толериране на представителите на управляващата коалиция, най-вече на тези на ГЕРБ.

Мерджанов посочи, че ще следят внимателно броенето на гласовете и след обявяване на окончателните резултати ще решат за касиране на изборите, където е необходимо.
Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов коментира за БТА, че е трудно да се каже каква ще е развръзката в част от областните градове, докато не бъдат преброени изцяло гласовете.

Имаме шансове в Ловеч, Разград, Враца и Сливен и пожелавам този успех, защото е важно от политическа и психологическа гледна точка БСП да има представителство, съответстващо на нейната роля в българския политически живот, добави той.