/ Guliver/Getty Images
Модната дизайнерка Виктория Бекъм беше подложена на остра критика заради използването в новата й рекламна кампания за очила на млада манекенка с анорексичен външен вид, съобщава в. "Ню Йорк таймс".



За промоцията на очилата с правоъгълни рамки са използвани услугите на 29-годишната манекенка Гидре Дукаускайте. Тя е облечена в бледорозов тоалет, който буквално виси на нея заради болезнено слабото й тяло. По много външни белези Гидре прилича на анорексичка. Нейният имидж предизвика множество отрицателни коментари в Twitter по адрес на Виктория Бекъм.



Тя бе обвинена в пропаганда на анорексията. А известният телевизионен водещ Пиърс Морган написа в своя акаунт, че дизайнерката трябва да се засрами. "Не ми се мисли какъв ефект ще окаже тази промоция върху тийнейджърките", изтъкна Морган.

Бивша анорексичка основа агенция за модели с едри форми

"Моделът, който прилича на подрастваща с тежка форма на анорексия, е лице на лятната колекция на очилата VBEyeware. Именно заради такива случаи всяко изследване, проведено в социалните мрежи относно рекламите, констатира, че психичното здраве на тийнейджърките е ужасно застрашено", написа в акаунта си писателката Аманда Форман.
БТА