Защо ръцете на една жена струват 5 млн. паунда
Защо ръцете на една жена струват 5 млн. паунда / снимка: sxc.hu

В къщата на англичанката Джема Хауърд не се поставя въпросът кой да измие чиниите след хранене. Това винаги се прави от нейния съпруг Маркъс Уотц и причината за това е, че ръцете на съпругата му са застраховани за 5 млн. паунда и тя не може да си позволи и най-малката драскотина.

Джема се грижи за ръцете си с бадемово масло. Тя не отваря хладилника, за да не си счупи нокът и дори не пипа хартия, за да не се пореже. 27-годишната англичанка приела тези ограничения, защото ръцете й са нейният инструмент - те са модел за Fairy, Cadbury и Rimmel и досега е заснела над 250 реклами и присъства на над 1000 билборда. Дублирала е Кейт Мос и други известни личности.

Елегантните дълги пръсти и добре оформените нокти на младата англичанка й позволиха приятен и лесен живот още от 15-годишна възраст. Сега, когато вече е известна, за един снимачен ден взема средно по 2500 паунда.

За да поддържа винаги безупречни ръце, тя спазва и много строг режим на хидратация. В грижите й е включен и специален режим на хранене - избягват се изкуствени мазнини, захар, алкохол, кофеин, посочва БГНЕС. Ежедневно използва бадемово масло. "Опитах всякакви продукти и открих, че обикновеното бадемово масло е най-доброто за ръцете ми. Това е моето тайно оръжие за съвършени и меки длани. Отделно от това бадемовото масло е много евтино и го препоръчвам на всички, които имат проблем с кожичките около ноктите и имат грапави ръце", разказва Джема.

Госпожа Хауърд е много внимателна вкъщи и категорично избягва определени задължения. "Не си спомням кога за последен път съм изпрала нещо без ръкавици. Това наистина е лошо за ръцете. Съдовете се мият или в съдомиялната или пък ги мие съпругът ми. Той истински разбира моето поведение", обяснява още Джема, която даже и слънчевите бани прави с ръкавици. "Един път забравих да ги сложа на плажа и въпреки високия слънцезащитен фактор забелязах съвсем фини бръчки".

Тя изцяло съзнава, че ръцете й са източник на приходи и затова е решила да ги осигури. Фирмата, която се е заела с това, е лондонският "Лойд". "Дори и малко да се порежа ще остана без работа две седмици, а това би било голяма загуба. Затова и се реших на тази стъпка и сега съм много по-спокойна", разказва още Джема.