Военните знаят за бързоходните НЛО (ВИДЕО)

От публикувани от Уикилийкс през последните две години секретни имейли следва, че правителството на САЩ е наясно със съществуването на някои разновидности на НЛО - така наречените fastwalker или бързоходни НЛО .

Терминът fastwalker се използва от NORAD – командването на въздушно космическата отбрана на Северна Америка, както и от някои други подразделения на американските въоръжени сили, за да описват неидентифицираните феномени, движещи се във въздуха и променящи посоката си със скорост, която не е възможно да бъде достигната с никоя от сегашните аерокосмически технологии на човечеството.

НЛО
Thinkstock/Getty Images

С напредъка на земните технически технологии подобни бързоходни НЛО са засичани все по-често от космическите апарати в близка околоземна орбита. Има десетки случаи на заснети от камерите на Международната космическа станция. Един имейл от 6 март 2015 година, написан от Боб Фиш, историк на НАСА и уредник на превърнатия в музей  US самолетоносач USS Hornet е  изпратен на Джон Подеста. Подеста е бивш съветник на Бил Клинтън и Барак Обама и председател на изборната кампания на Хилъри Клинтън за  президентските избори . Той е известен и с дългогодишния си интерес по темата за НЛО и позицията му, че правителството на САЩ трябва да разсекрети информацията по този въпрос и да я направи публично достояние. В този документ, изпратен до Подеста, Фиш описва разговор, който се е провел между високопоставени служители на правителствената програма за отбранителни спътници.

Според Фиш тези НЛО идват от неустановени региони на дълбокия Космос. Той описва в писмото си, че при една от тези срещи един от участниците съобщил, че техен спътник е успял да заснеме такова бързоходно НЛО.
Той споделил още пред участниците на срещата, че обектът долетял от открития Космос. Те не могли да определят откъде точно, но със сигурност обектът се е появил откъм открития Космос, а не откъм Земята. Обектът съвсем близо до техния спътник и навлязъл в земната атмосфера. Спътникът успял да фиксира траекторията му, но на своята камера. Фиш признава, че няма убедителни доказателства за това НЛО.

НЛО
Thinkstock/Getty Images

В друго писмо Фиш пише на Подеста за необходимостта от научни доказателства за съществуването на извънземен разум.

„Ние трябва да  съберем достоверни научни данни и да ги разпространим сред  обществеността. В Съединените щати тази информация съществува в продължение на много години и все още е на разположение за тези, които знаят къде да търсят и какво да търсят. “ пише Боб Фиш.

Подобни имейли са изпратени и на  журналистката Лесли Кийн, занимаваща  се със собствено разследване, свързано с НЛО и застъпваща се  за откритост на правителството по този въпрос.

На този етап подобни инициативи не се увенчават с успех и правителството продължава да крие информацията за подобни случаи и да отрича или да не коментира инциденти, свързани с НЛО. Но информация все пак изтича, благодарение на военни и научни служители, които решават да нарушат мълчанието.

Още по темата за НЛО:

Мистерията "Розуел" - началото на феномена НЛО (ВИДЕО)

Близо до нас ли са извънземните?

Лазер крие Земята от извънземните

Древните космодруми на Земята

Астронавти признават за срещи с НЛО (ВИДЕО)

НЛО осъществи контакт с учени (ВИДЕО)