Вила на Стинг ремонтирана от свързани с мафията фирми
Вила на Стинг ремонтирана от свързани с мафията фирми / снимка: Guliver/Getty Images

Майсторите, ремонтирали тосканската вила на поп легендата Стинг и галерия Уфиции във Флоренция, са свързани с организирана престъпна групировка. Това съобщават италианските медии, позовавайки се на полицейско разследване.

Строителните фирми GGF и PDP Construction са обвинени в сложна измама, включваща фалшиви фактури на стойност 10 млн. евро. Историческата сграда, в която днес се помещава Хард рок кафе във Флоренция, имението на Стинг от 16 в. в Кианти и галерия Уфиции, в която се намират картини от художници като Леонардо да Винчи, са сред обектите, ремонтирани от служители на компанията.

Дружествата са регистрирани под „чисти” имена, но в действителност са собственост на Джовани Потанца, свързан с Камората. Той беше признат за виновен през 2007 година за връзки с мафията, отбелязва БГНЕС.

Полицията арестува шестима души във връзка с измамната схема и иззе активи на стойност 11 млн. евро стойност, включително вили, луксозни автомобили и банкови сметки. GGF и PDP са разчитали на мними фирми в региона, на които предоставяли фалшиви фактури в периода 2007-2012 г. в замяна на дял от печалбите.