Венера и Марс почти едновременното преминават в огнения знак на Овена. Тъй като са по-бързи, те касаят по-лично човека, сравнение с бавните - от Юпитер нататък, които се наричат и обществени, а още по-бавните - от Уран нататък, се наричат висши планети.

Венера е планетата, свързана с красотата, любовта, отношенията, изкуството, социализацията, финансите, хармонията и споделеността. Докато Марс има отношение към вашата воля, действието, сексуалността, професионалната реализация, изкарването на пари и стремежът към самостоятелност в човек. Също така Марс и Венера се свързват съответно с мъжкия и женския принцип и общото между тях е, че и двете касаят по някакъв начин нашите взаимотношения.

Марс премина в Овен на 28 януари, а Венера ще премине на 2 февруари.

Овенът дава вдъхновение, стремеж към действеност и независимост.

Марс си пасва перфектно с качествата на Овена и за това се казва че неговата позиция там е управител, тоест знакът Овен позволява на планетата Марс максимално свободно да изразява своите принципи.
Точно обратното - мекотата и хармонията, с които свързваме Венера, са в противоречие с импулсивността и буйността на Овена и затова казваме, че в този знак тя се намира в заточение, тоест знакът Овен не позволява на Венера да се проявява хармонично.

И тъй като за дълговременни и градивни отношения е необходимо търпение, както и умение да си подаваш топката с другия човек, в Овен това не се получава - възможни са импулсивни действия, бързи и крайни решения и драматизиране на ситуациите.

От края на февруари да към средата на април Венера става и ретроградна. Препоръката е да бъдете изключително внимателни към решенията, които вземате за отношенията си. Всъщност най-добре е да изчакате преди да ги вземете. Ретроградността на Венера в посочения период насочва най-вече към задълбочено обмисляне на ситуациите. Съвпадат на Марс и Венера още повече активира склонността към твърде емоционално и неуравновесено поведение спрямо партньора

Как да си помогнем, за да минем по-леко през този период?

Ако сте творческа личност съзнателно бихте могли да насочите този огромен поток и енергия-от една страна в занимания с изкуство, а от друга страна силната позиция на Марс е подходяща за старт на бизнес-проекти. Спорт и физическа активност също ще ви се отразят добре. През периода можете да свършите много работа и да разчитате на силна воля, целеустременост.

Повече за зодиите вижте тук в специалната секция на Edna.bg.