В САЩ почетоха паметта на Пол Уокър
В САЩ почетоха паметта на Пол Уокър / снимка: Guliver/Getty Images

Стотици фенове на звездата от "Бързи и яростни" Пол Уокър почетоха паметта на загиналия холивудски актьор на мястото на страшната катастрофа в калифорнийския град Санта Кларита от преди една година, предаде ТАСС.

По думите на представител на полицията на мястото, където на 30 ноември 2013 година загина Пол Уокър, са се събрали около 500 души. Въпреки силния дъжд и вятъра, през целия ден хората са се стичали с цветя, запалени свещи, оставяли са бележки до портрета на загиналия актьор.

Бащата на Пол Уокър разказа в интервю за изданието "И-онлайн", че и досега не може да се оправи със страшната загуба. "Не чувствам облекчение, той ми липсва все повече и повече. Чувствам незримото присъствие на Пол всеки ден", казва бащата. По думите му да преодолее мъката му помагат многобройните фенове на звездата, които му звънят редовно и изказват съчувствието си по повод трагедията. "Той беше с много добро сърце. Често съм си задавал въпроса как съм заслужил такъв син?".

Годишнината от смъртта на Пол Уокър бе почетена и от колегите му. Актьорът Тайриз Гибсън написа в блога си в Twitter: "Няма те на земята, но в мислите ни ще живееш вечно, много ни липсваш". "Точно преди една година Бог призова у дома ангела си, направи го много рано". На страницата на Уокър във Facebook фенове качват снимки, видеоклипове и любими цитати на звездата.

Актьорът от филмовата поредица "Бързи и яростни" Пол Уокър загина на 30 ноември 2013 година на 40-годишна възраст в автомобилна катастрофа. Трагедията стана в градчето Санта Кларита, щата Калифорния, където Уокър бе отишъл за участие в благотворително шоу за набиране на средства за пострадалите от тайфуна във Филипините.

При катастрофата загина също приятелят и финансов консултант на Пол Уокър - Роджър Родас, който е шофирал автомобила "Порше Карера ГТ" на звездата. Причината за смъртта на Родас са множеството травматични наранявания. По време на катастрофата автомобилът се е движил с превишена скорост - 130-160 км/час при разрешени 70.

На 3 април 2015 година ще се състои премиерата на седмата част на "Бързи и яростни", над която работи и Уокър. Няколкото недовършени сцени с актьора се снимат с братята му.

Източник: БТА