Съвети към звездите за червения килим на наградите Оскар
Съвети към звездите за червения килим на наградите Оскар / Guliver/Getty Images

По-малко от седмица до церемонията по раздаването на най-престижните филмови награди, Уилям Банкс-Бланли дава няколко съвета за тазгодишните лица на червения килим - от Дженифър Лорънс до Кейт Бланшет и Сандра Бълок.

"Това е времето, когато можеш да носиш силен грим и висша мода. Можеш да заявиш кой си ти. Тази вечер е особено важна. Снимките обикалят целия свят. Правилният избор на тоалет е изключително важен", казва Банкс-Бланли, който е собственик на бутик за ретро дизайнерски официални дрехи.

За Дженифър Лорънс той предлага черна дълга рокля без презрамки на Кристиан Диор от 1954 година. "Макар и черното на червения килим да е позната, дори банална комбинация, новите материи и комбинацията с аксесоарите правят тоалета завършен. Преди всичко важна е формата", казва той.

"Ако искате да акцентирате върху роклята, то бижутата трябва да са по-ненатрапчиви. Ако искате, обаче да подчертаете бижутата, роклята трябва да бъде по-семпла", напомня Уилям Банкс-Бланли, цитиран от БГНЕС.

За Сандра Бълок той препоръчва червена рокля на Диор от 1908 година. "Роклята е много стилна, излъчва сила, привлича вниманието към детайлите. Сандра Бълок е способна да влезе в тази "роля", защото обича приключенията и не пропуска модните експерименти", смята той.