/ Gulliver/Getty Images
Цяло съзвездие от най-известните баскетболисти, актьори, певци, други звезди от спорта и шоубизнеса и много фенове се разделиха на емоционална церемония с легендарния баскетболист на "ЛА Лейкърс" Коби Брайънт и дъщеря му Джиана, които загубиха трагично живота си в катастрофа с вертолет в околностите на Лос Анжелис, пише Ройтерс.



Мемориалът в зала "Стейпълс сентър", където Коби Брайънт игра през звездната си кариера, беше наречен „Тържество на живота“.

Коби Брайънт
Gulliver/Getty Images

Сред основните фигури по време на речите и церемониите беше Ванеса Брайънт - съпругата на известния баскетболист, с която той беше от 17-годишна възраст.

Съпругата на Коби Брайънт трогна света (СНИМКА)



„Той беше всичко, което имам“, каза Ванеса, която беше с Коби през целия му живот и имат четири деца.

"Той беше ранна птица, а аз - сова. Той беше лед, а аз - огън. Понякога беше обратното. Помежду ни имаше съвършен баланс. Не знам как заслужих мъж, който да ме обича толкова много", промълви през сълзи Ванеса.

"Джиана много приличаше на баща си. И двамата обичаха да учат нови неща и да помагат на хората", добави съпругата на Коби.

Баскетболната звезда Коби Брайънт загина с дъщеря си в катастрофа с хеликоптер (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#2 ❤️,Leroux. Thank you for honoring my Gigi. I love you @sydneyleroux

A post shared by Vanessa Bryant 🦋 (@vanessabryant) on


По-рано тя показа татуировка, която си е направила в памет на починалата си дъщеря Джиана.

Ванеса изписа цифрата "2" върху ръката си.

Певицата Бионсе откри мемориала с вълнуващо изпълнение.



А речи държаха още бившият съотборник на Коби Шакил О'Нийл, голямата звезда на Лейкърс от 80-те Меджик Джонсън и считания за най-добър играч в историята Майкъл Джордън, който се разплака по време на спомените си за Коби и срещите им на игрището и извън него.

Коби Брайънт
Gulliver/Getty Images

"Заедно с Коби умря и част от самия мен. Почивай в мир, малки братко", каза Джордън през сълзи, докато голяма част от пълната зала плачеше с него.



Сред публиката, наред с хиляди фенове на „Лос Анджелис Лейкърс“, бяха Дженифър Лопес, Куин Латифа, Джими Кимел и Алиша Кийс.

Коби Брайънт
Gulliver/Getty Images


41-годишната баскетболна легенда и 13-годишната му дъщеря Джиана бяха сред деветте загинали, след като неговият частен хеликоптер се разби в Калабасас на 26 януари.