Светлинно шоу зарадва нюйоркчани за Рождество
Светлинно шоу зарадва нюйоркчани за Рождество / снимка: Guliver/Getty Images

В навечерието на Рождество прочутият небостъргач на Ню Йорк, 102-етажната Емпайър стейт билдинг, поднесе на жителите и гостите на града красиво светлинно-музикално представление, съобщи ИТАР-ТАСС.

Точно в седем часа вечерта горните етажи и шпилът на сградата започнаха да сменят светлините си в такт с популярни коледни мелодии, които можеха да се чуят на определени честоти. Създаде се впечатлението, че небостъргачът танцува под ритъма на „Джингъл белс”, „Лет ит сноу” и други знаменити песни.

След спектакъла, продължил около пет минути, Емпайър стейт билдинг „се облече” в традиционните коледни цветове - червено и зелено. Тази премяна ще радва жителите и гостите на Голямата ябълка до 27 декември, посочва БТА.

След тази дата илюминациите ще се сменят за един ден, за да отразят официалните цветове на двата тима, участващи във финала на университетското първенство по американски футбол. След мача Емпайър стейт билдинг ще грейне отново в червено и зелено - до 7 януари догодина с прекъсване в новогодишната нощ, когато ще свети в разноцветни светлини.