Стивън Сегал свири в Севастопол
Стивън Сегал свири в Севастопол / снимка: БГНЕС, архив

Холивудският екшън герой и музикант Стивън Сегал свири в Крим, като излезе на сцената с флага на проруските сепаратисти в Украйна.

Сегал и неговата блус банда свириха късно снощи на шоу на рокери в град Севастопол, където е разположен Руският Черноморски флот. Майсторът на бойните изкуства беше критикуван заради подкрепата си за анексирането на полуострова от Русия през март. Заради тази позиция той беше изключен от блус фестивал в Естония това лято.

В ъгъла на сцената Сегал окачи черно-синьо-червеното знаме на Донецката народна република, обявена за независима от проруските бунтовници, посочва БГНЕС. Почитателите му развяваха знамена на Русия и на Донецката народна република, докато Сегал пееше и свиреше на китара.

Той заяви, че пристигнал в Крим, защото музиката обединява хората, съобщава РИА Новости. В интервю през март за руски вестник Сегал заяви, че желанието на президента Владимир Путин да защити руснаците в Крим е напълно разумно. Той допълни, че смята Путин, с когото насърчават развитието на бойните изкуства в Русия, за „приятел и би искал да го счита за брат”.