Софи Маринова заминава за Сърбия
Софи Маринова заминава за Сърбия / снимки: Sofia Photo Agency, БНТ

След турнето си в Турция и участието в концерта в Холандия Софи Маринова ще посети и Сърбия, която е поредната спирка от турнето за популяризиране на българската песен в конкурса Евровизия.

Софи ще участва в няколко радио и телевизионни предавания, сред които и Сутрешния блок на Pink TV с водеща Йована Янкович, където участват голяма част от сръбските музикални звезди. Янкович бе водеща на конкурса на Евровизия през 2007 година.

Софи ще се срещне и с представителя на Сърбия в конкурса Желко Йоксимович.

Желко е сръбски музикант и композитор, роден през 1972 година в Белград. Той е една от емблемите на поп музиката в Сърбия, има множество платинени албуми, турнета, награди и успешни съвместни проекти с легендите на юго-сцената.

Композирал е много от хитовете, за всички звезди от региона. Това е четвъртото му участие на Евровизия. През 2004 година като певец и композитор представя Сърбия и Черна гора и се класира на второ място; през 2006-а композира песента Лейла на група Хари Мата Хари, които представят Босна и Херцеговина; през 2008-а композира песента Оро в изпълнение на Йелена Томашевич, която представя домакините на конкурса Сърбия. Тази година през май той отново ще се качи на сцената - като певец и композитор на сърбската песен Nije ljubav stvar.

Специалните пратеници на БНТ Драгомир Драганов и операторът Васко Йотов отново ще придружат певицата, за да покажат на зрителите най-интересните моменти от гостуването й.

Софи Маринова заминава за Сърбия
netinfo