След кратък престой в болница Ален Делон се връща на сцената
След кратък престой в болница Ален Делон се връща на сцената / снимка: Gulliver/Getty Images

Прекарал няколко дни в болница заради сърдечна аритмия, Ален Делон е изписан и вече репетира нов спектакъл - пиесата „Един обикновен ден”. Това съобщи пред журналисти театралният агент на прочутия актьор.

Ален Делон влезе в болница на 17 септември с оплаквания от обща умора; обкръжението му увери, че ще се изпише до няколко дни. Неотдавна 77-годишният актьор вече имаше проблеми със сърцето. През април 2012 г. той се подложи на кратка операция във връзка с аритмии и скоро се върна към творческите си изяви, припомня ИТАР-ТАСС.

Премиерата на „Един обикновен ден” - пиеса, написана специално за Делон, е насрочена за 5 октомври. Той ще излезе на сцената заедно с дъщеря си Анушка. В историята се разказва за отношенията на възрастен и самотен баща с дъщеря му, която вече се кани да напусне родния дом, припомня БТА.

Дебютирал в киното през 1957 г. във филма на Ив Алегре в неговия филм „Когато е замесена жена”, Делон жъне първите си успехи с „Роко и неговите братя”, творба на Лукино Висконти. През 1964 г. основава собствена кинокомпания, прави и първи стъпки като продуцент. Известен е също като режисьор, по-специално с филма „Неукротимият”. Световна слава обаче му носят актьорските изпълнения в „Шокът” и „Червено слънце”.

Паметно е творческото му сътрудничество с Федерико Фелини, Роже Вадим и Терънс Йънг. За 45 години създава роли в над 100 филма и много от тях стават култови.