Синът на Калина и Китин се казва Симеон Хасан
Синът на Калина и Китин се казва Симеон Хасан / снимка: Sofia Photo Agency
Симеон Хасан се казва синът на княгиня Калина и Китин Муньос. Това обяви княгинята в специално изявление за медиите, което беше разпространено, след като Калина и Китин показаха детето си за първи път на български журналисти в двореца „Врана”. Да видят Симеон Хасан имаха право само фоторепортери и оператори.

В изявлението на Калина се казва, че детето носи името Симеон Хасан заради безкрайната любов и уважение на княгинята към нейния баща Симеон Сакскобургготски и в памет на покойния крал на Мароко Хасан II.

Веднага, след като Калина обяви името на единадесетия внук на Симеон Сакскобургготски мнозина започнаха да се шегуват, че момченцето е кръстено така, за да има мир и разбирателство в управляващата тройна коалиция.

Повече от 50 журналисти, включително и от чуждестранни медии, очакваха да видят бебето на Калина и Китин, но в двореца „Врана” бяха допуснати само фоторепортери и оператори. Те влизаха на групи от по пет-шест души и имаха по не-повече от десетина минути, за да заснемат Калина, Китин и Симеон Хасан.

Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита почерпиха гостите с бяло и червено вино.

Снимки на Калина, Китин и Симеон Хасан в двореца "Врана" може да видите тук.