Пуснаха трейлър на лесбодрама с Кейт Бланшет (ВИДЕО)
Пуснаха трейлър на лесбодрама с Кейт Бланшет (ВИДЕО) / снимка: Guliver/Getty Images

Американската киностудия The Weinstein пусна в YouTubе разширен трейлър на лесбийската драма „Керъл”, в която се снимаха Кейт Бланшет и Руни Мара. Филмът ще тръгне по кината този ноември.

Двеминутното видео за пръв път съдържа сцени на интимна близост между героините. Филмът е заснет по романа „Цената на солта” на известната писателката Патриша Хайсмит.

В него се разказва за отношенията между две жени от Ню Йорк през 50-те години: младата продавачка Тереза (Мара) и омъжената дама Керъл (Бланшет), които се влюбват една в друга. В техния бурен роман се намесва съпругът на Керъл, който я заплашва, че ще й забрани да се вижда с децата, ако двамата се разведат.

Премиерата на филма бе през май на кинофестивала в Кан. Мара бе призната за най-добрата актриса, а Кейт Бланшет трябваше да опровергае медийните клюки, че имала интимни отношения с жени и в реалния живот.

Австралийката Бланшет е носителка на многобройни награди, включително на два „Оскар”-а, три „Златни глобуса” и три приза BAFTA. Руни Мара пък се прослави с ролята на Лисбет Саландър във филма „Момичето с татуировката на дракон”. Тя участваше и в лентите „Кошмарът на улица Вязов”, „Социална мрежа” и други.

Източник: БГНЕС