Пиян китаец ухапа панда
Пиян китаец ухапа панда / netinfo

В зоологическата градина в Пекин пиян китаец е влязъл в ограденото за пандата пространство. Когато животното се опитало да прогони неканения гост, той започнал да се бори с нея и я ухапал, съобщи Асошейтед прес.

Преди да отиде в зоологическата градина, 35-годишният мъж от провинция Хенан Чжанг Синян изпил няколко бири в намиращо се наблизо ресторантче. Китайски вестник твърди, че когато стигнал до ограденото за пандата място, у Синян се появило непреодолимото желание да погали мечката, която му се сторила “много забавна”.

Той влязъл и събудил мирно спящата панда. Стреснато, животното се изплашило и ухапало Синян за крака. В отговор обиденият Синян наплюл мечката. Между тях започнала истинска битка, при която мъжът ухапал бандата по гърба.

“Имаше много тлъста кожа”, признал след това мъжът пред журналисти. Посетители незабавно извикали служителите на зоологическата градина, които разтървали воюващите страни.

Синян бил откаран в болница, но няма никаква опасност за живота му. Той смътно си спомня какво се е случило. Що се отнася до пандата, служители в зоопарка казват, че тя е преживяла истински шок.