Повечето хора обичат животните и имат домашни любимци. Но има и доста страшни животни и насекоми. Най-страшните са навън, извън домовете ни. Е, това не е точно така. Както си седите в момента, около вас може да има създания, които пълзят до краката ви.

Вижте 5 ужасяващи гадинки, за които не подозирате, че живеят в дома ви

Плюещ паяк


Този вид паяци е малко по-екзотичен, но често се среща в европейските страни. При пътуване се пъха в багажа ви и така вие го пренасяте в дома си. Плюещият паяк е получил името си заради двете си жлези. С едната жлеза произвежда коприна, а от другата - материал за паяжина. Тази допълнителна жлеза позволява на паяка да плюе отрова върху жертвата си. Така плюещият паяк залага капани, наплюва жертвата си и я парализира. А след това, разбира се, я изяжда.

плюещ паяк
netinfo

Ларви и бръмбари в килимите

Има над 400 000 вида бръмбари открити по света. Повечето от тях живеят извън домовете ни. Но килимният бръмбар харесва закритите пространства. В действителност бръмбарът може да прекара по-голямата част от живота си във вашия дом. Възрастните бръмбари снасят яйцата си в дома ви и от тях се люпят ларви. Тези ларви изглеждат а малки тръбички, покрити с косми, и бързо се настаняват в килимите и дрехите. Обичат да се хранят с вълна, мъртви насекоми и косми. Когато пораснат достатъчно да се превърнат в бръмбари, те се опитват да напуснат дома ви и да излязат навън, за да се хранят с прашец и нектар. Можете да намерите някои от тях по первазите на прозорците си, тъй като в опитите да напуснат дома ви те често умират там.

ларви
netinfo

Книжна въшка

Когато си помислим за въшки ни връхлита мисълта за едно малко същества, което е способно да скача до 3 метра, да смуче кръв и да оставя сърбящи ранички по телата ни. Все пак има и няколко различни вида въшки, които са паразитни и нямат кръвосмучещи способности. Книжните въшки се разпространяват в гнездата на птиците, а доста хора имат гнезда на птици в ъглите на прозорците. Така за книжната въшка е лесно да влезе у вас, когато си отворите прозореца. Но книжните въшки са безвредни и се хранят с органични вещества като мухъл, пакетирани храни и разлагаща се материя.

въшка
netinfo

Домашна стоножка

Има около 8000 вида стоножки. Вероятно повечето от вас са виждали поне веднъж стоножка в къщи. Тялото им е издължено и имат много крака. Вероятно ще се учудите, че те имат зъби и повечето са месоядни. Стоножките се движат доста бързо, тъй като са примамлива храна за мухите и хлебарките. Те се страхуват от хора и бързо се скриват в някоя тъмна дупка.

стоножка
netinfo

Паяци

Паяците са най-често срещаните създания, които живеят в домовете ни. Те са над 45 000 вида и имат около 200 милиона годишна история. Те могат да се намерят почти във всяко място , където живеят хора. Паяците плетат паяжините си във всички ъгли, за да хванат в тях насекоми и да се нахранят.

паяк
netinfo