Пиенето на достатъчно вода е също толкова важно, колкото яденето на качествена и здравословна храна, дишането на чист въздух и движението. Но както обикновено става, все не ни остава време за тези така важни неща. Затова тялото ни обикновено ни напомня за нуждите си с различни сигнали. Ето 5 необичайни признака, че не пиете достатъчно вода:

Лош дъх

Слюнката има антибактериални качества, но ако не пиете достатъчно вода, няма да имате достатъчно слюнка. А това означава повече бактерии в устата ви, а оттам и лош дъх.

Суха кожа

Ако не приемате достатъчно вода, кожата ви няма как да си набави всички хранителни вещества и течности, от които има нужда, за да функционира правилно и да изглежда добре.

кожа
Thinkstock/Getty Images

Мускулни спазми

Липсата на вода и тренирането в същия момент водят до прекомерно загряване на мускулите. Оттам се получават и спазмите. Те могат да се дължат и на прекомерното ниво на натрий и калий в кръвта, които отговарят за предаването на електроимпулсите от мозъка до мускулите.

вода
Thinkstock/Getty Images

Треска

Ако тялото ви е силно дехидратирано, може да усетите втрисания. И обратното - при треска и висока температура е много вероятно да се дехидратирате, защото тялото ви използва водата, за да се охлади.

Затова, когато имате настинка или грип с висока температура, не забравяйте да пиете много вода. Това наистина облекчава.

Яде ви се нещо сладко

Благодарение на течностите, които приемаме, до всички наши органи достигат хранителните вещества, извлечени от храната.

Това се отнася и за черния дроб, който складира гликоген (бавни въглехидрати). Ако няма достатъчно вода в организма, черният дроб не може да изпрати захарта към клетките. Те съобщават на мозъка, че не им достига сладко и на вас започва внезапно да ви се яде пастичка, еклер или шоколад. Или и трите едновременно.

Затова, ако искате да запазите фигурата си, винаги пийте чаша вода, преди да посегнете към шоколада.

храна
Thinkstock/Getty Images


И още:

15 причини да пием вода с лимон всяка сутрин

Нефролог: Не прекалявайте с водата

Седем причини да пиете топла вода всяка сутрин

Пийте вода, за да сте здрави!

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук