Памела Андерсън пробяга маратона в Ню Йорк и събра $76 000
Памела Андерсън пробяга маратона в Ню Йорк и събра $76 000 / Gulliver/Getty Images

Бившата спасителка на плажа Памела Андерсън успя да пробяга с благотворителна цел цялото разстояние на Нюйоркския маратон. Тя събра 75 864 долара за пострадалите през 2010 година от земетресението в Хаити.

Вече четири години хаитяните не успяват да се справят с последиците от разрушителното земетресение. Стотици хиляди продължават да живеят във временни жилища и приюти. Събраните средства ще имат своя дял в подобряване на положението, но преди маратона Андерсън разчиташе да събере доста повече пари. Тогава тя спомена дори сумата половин милион щатски долара, припомня БГНЕС.

Трябва да се отбележи, че Памела не само участва в маратона, но успя да премине цялото разстояние - 42 километра и 195 метра през пет района на мегаполиса. "Готвих се много за маратона. Сега мога да кажа, че не съм била в толкова добра форма от времето на снимките за "Спасители на плажа". И защо досега не съм го направила? Както и да е, много съм щастлива, че се случи именно сега", каза известната вече не само с тяло и лице Памела.