Днес времето ще бъде отново слънчево и горещо.

Жежък август с високи температури прогнозират синоптиците
 
Оранжев код за високи температури и жега е обявен в цялата страна, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.
 

НИМХ-БАН


Синоптиците съветват хората да бъдат подготвени, тъй като високите температури могат да доведат до здравословни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се следят прогнозите.

Гръмотевична буря и силен дъжд в София
 
След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 34 и 39 градус, за София - около 36 градус.
 
Атмосферното налягане е близко до средното за месец август и слабо ще се повиши.
 
В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и главно в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 27 градуса, на 2000 м - около 19 градуса.

Очаква ни втора гореща вълна
 
По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат в интервал между 31-34 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg