Нападнаха принцеса Юджин в Камбоджа
Нападнаха принцеса Юджин в Камбоджа / снимкa: БГНЕС

Улични крадци нападнали 19-годишната британска принцеса Юджин и нейни приятелки по време на пътуване в Камбоджа, пише лондонското издание "Сън". Ужасената внучка на кралица Елизабет Втора била спасена от двамата бодигардове, придружавали компанията. Бъкингамският дворец потвърдил новината. Юджин, дъщеря на принц Андрю, херцог на Йорк, от брака му със Сара Фъргюсън, излязла с две приятелки на нощна разходка из Пномпен. Един мъж успял да изтръгне портмонето на едно от момичетата и се опитал да избяга.

Спецполицаите от охраната на принцесата го хванали, но съучастник на бандита започнал да ги замеря с камъни. За да не се случи нещо на Юджин бодигардовете преценили, че трябва да пуснат крадеца и го оставили да избяга. За пръв път от 10 години насам служители от специалното поделение на Скотланд ярд Ес Оу 14 спасяват пряко заплашен член на кралската фамилия, отбелязва "Сън".

По време на околосветското си пътешествие, което традиционно за заможните британци, преди да продължат обучението си в колеж, принцеса Юджин - шеста в линията за наследяване на британския престол, вече посети Индия, Южна Америка, Австралия, Южна Африка и Тайланд, добавя изданието. Юджин плаща сама своите разходи. Тя е пътувала със самолет в икономична класа и е спала там в евтин мотел. Бодигардове, които са на държавна издръжка обаче пътуват в далеч по-скъпата бизнескласа и отсядат в скъпи хотели. Охраната на принцесата вероятно струва на британските данъкоплатци повече отколкото тя самата ще похарчи по време на околосветската й "ваканция", коментира Сън и посочва, че за държавните служители вероятно ще бъдат изразходвани близо 100 000 лири.