Милиони всяка година изоставят семейства и приятели в търсене на кариерно развитие, по-добра работа и най-вече по-високи доходи. Inter Nations  подреди най-добрите държави за работа на чужди експерти. Вижте ги в канала "7-те НАЙ" във vbox7:

7.  Бахрейн
 
Средната годишна заплата за чужди специалисти тук е 98 622 долара. 65% от работещите в страната чужденци получават като бонус ежегодна възможност да се приберат в родната си страна. 91% от работещите в Близкия Изток казват, че договорите им включват различни бонуси, при средно 67% за целия свят.

работа
iStock/Getty Images

6. Сингапур

Тук работещите чужденци получават 138 641 долара годишно. 30% от работещите тук чужденци обаче посочват, че жизненият им стандарт се е влошил.
Въпреки това Сингапур е популярен с, важните за емигрант, високо ниво на социално обслужване, и достъпен и бърз транспорт.

5. Испания

Изключително гостоприемното население и достъпната медицинска помощ изкачват иберийската страна в класацията. Емигрантите са привлечени и от културата на местните, както и от възможностите за вътрешен туризъм.

За какво трябва да внимаваме, ако търсим работа в чужбина

4. Мексико

Основните плюсове на държавата за чужденците се явяват евтиното образование и гостоприемството на местните. Негативна страна обаче е високите нива на престъпност.

Средната заплата е ниска спрямо други държави в класацията – 15 341 долара годишно, но въпреки това привлича емигранти от Южна Америка.

работа
iStock/Getty Images

3. Португалия

Топъл климат, много локации за уикенд почивка и добронамерени местни са сред основните причини за високата позиция на Португалия. Въпреки предимствата е важно да отбележим и ниската минимална заплата - 7 200 долара на година, както и не особено впечатляващата средна годишна заплата - 11 000 долара.

Най-подходящото време за кандидатстване за работа

2.  Виетнам

Раят за чужденците, които търсят кариерно развитие. Столицата Ханой предлага нисък разход за живот и високи заплати в отделни индустрии, което предполага завишен интерес от бизнес емигрантите. Гостоприемството е част от културата на държавата.

1. Тайван

Чужденците възхваляват качеството на живот в държавата, достъпните медицински грижи и образование. Поради липса на кадри Тайван е идеална за кариерно развитие. През тази година парламентът на Тайван легализира еднополовите бракове, което доведе до бум в бизнес туризма.

И още:

Три сигурни знака, че е време да напуснете работата си (ВИДЕО)

Загубата на интерес към работата - по-лоша и от депресията?

Дългата работна седмица ви убива

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук