Не всеки, който е много богат, е натрупал състоянието си законно.

Наркобароните са много популярни престъпници, които оглавяват големи мрежи от съмнителни типове. Тези хора не зачитат закона и правят абсолютно всичко, за да натрупат много пари.

Тези често остават в сянка и не им се налага да си цапат ръцете с нищо. Те прибират парите, докато други хора вършат цялата мръсна работа и се излагат на опасност.

Ето кои са едни от най-богатите наркобарони на всички времена:

Хосе Родригез Гача - състояние 5 млрд. долара

Гача е член на наркокартела Меделин и е наричан "El Mexicano" заради любовта му към мексиканската култура. Той е контролирал няколко маршрута за трафик на наркотици между Мексико и САЩ. Създава тайни лаборатории в джунглите на Колумбия, където стотици работници живеели и произвеждали кокаин. Гача влиза в класацията на милиардерите на Forbes през 1998 г., но на следващата година е застрелян от полицията, след като неговия син погрешка издава местоположението му.

Кун Са - състояние 5 млрд. долара

Кун Са е начело на известния Златен тръгълник, който е осигурявал 90% от хероина в Ню Йорк през 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век. Са е известен като "Краля на опиума" и е действал от Лаос, Тайланд и Мианмар. Той дори се опитва да продаде империята си на австралийското правителство за 50 млн. долара на година в продължение на осем години. Впоследствие Са предлага същата сделка и на САЩ. Той се предава на властите през 1996 г. и живее спокойно в Рангун (сега Янгон) до смъртта си през 2007 г.

Братята Очоа - състояние 6 млрд. долара

Фабио, Хуан и Хорхе Очоа са членове на картела Меделин. Тримата заемат са ключови фигури в организацията през 70-те години, а Хорхе Очоа дори влиза в класацията на милиардерите на Forbes за 1987 г. Тримата братя са заподозрени за смъртта на бившия пилот на картела Бари Сийл, който впоследствие става информатор на полицията. Братята се предават през 1991 г. и излежават само по шест години затвор, след като сключват сделка с прокуратурата. След освобождаването си стоят далеч от общественото полезрение до 1999 г., когато Фабио Очоа е арестуван за трафик на наркотици.

Дауд Ибрахим - състояние 6.7 млрд. долара

Ибрахим оглавява индийската престъпна органозация D-Company, която освен с наркотици се занимава с изнудване, търговия с оръжие и фалшификации. Ибрахим е имал връзки с Осама бин Ладен, а неговата организация се смята, че финансира доста от сниманите в Боливуд филми. В момента местонахождението му е неизвестно.

Амадо Карийо Фуентес - състояние 25 млрд. долара

Карийо носел прякора "Властелинът на небето" и е един от водещите мексикански наркотрафиканти. Той е транспортирал колумбийски кокаин до много летища, използвайки своите 22 частни самолета. Фуентес издирван както от мексиканското, така и от американското правителство и затова решил да си направи пластична операция, за да скрие самоличността си. Умира по време на операцията през 1997 г., а лекарите, които го оперирали, впоследствие са намерени мъртви във варели, напълнени с бетон.

Историята на наркобарона легенда: Синът на Пабло Ескобар разказва за баща си (ВИДЕО)

Пабло Ескобар Гавирия - състояние 30 млрд. долара

В пика на Пабло Ескобар вероятно няма човек, който да не е чувал за него, но той започва като дребен престъпник. Впоследствие застава начело на наркокартела Меделин, а през 1993 г. е проследен и убит от колумбийските власти. Името на Пабло Ескобар се свързва със стотици убийства, въпреки че в определен етап от живота си той е и политик.

Вижте видеото.