Лондонски университет търси доброволци да се ... надрусат
Лондонски университет търси доброволци да се ... надрусат / снимка: Reuters, архив

Стотици студенти от Лондонския кралски колеж получиха писмо с предложение да участват в експеримент, който трябва да изясни влиянието върху организма на твърдите наркотици, пише в. „Ивнинг Стандарт”.

Изследоването включва „употреба на кокаин през носовата лигавица и ще бъде под надзора на отделението за клинична токсикология на лондонската болница „Свети Тома”, се посочва в разпратеното съобщение. Проектът е одобрен от Комитета по етични въпроси на общинската администрация в Уестминстър, допълва БГНЕС.

Няма да могат да участват наркозависими и студенти по медицина и стоматология. Участващите в програмата ще получат „съответна парична компенсация”, става ясно още в текста. „След като приемете кокаина ще Ви бъдат взети проби от кръвта, урината, космите, потта и слюнката, за да се проучи как наркотикът се разпространява в човешкото тяло”, посочват от университета.

Кралският колеж, който е част от Лондонския университет, е известен с експериментите си с употреба на забранени вещества, с цел изучаване на генетическите последици или възможностите за легализация на различни вещества.