/ ThinkStock/Getty Images
Наденичките са много универсално и любимо ястие за много хора. Те са подходящи за закуска, обяд, вечеря.

Консумират се за всякакви поводи, на улицата, в офиса, в къщи. Приятният им аромат и вкус ги правят привличащи и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие. Обикновено се приготвят от свинско, телешко месо или смес от двете. В различните страни има многобройни начини на смесване, пълнени и приготвяне на наденици. Foodpanda изброява някои забавни факти за колбаса.

Обикновено надениците се правят, като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична.

18% от хората по света консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря.

83% от колбасите са произведени от свинско месо.

Словения и Австрия се скараха за … наденица

наденица
ThinkStock/Getty Images

Най-популярното българско ястие, включващо колбаса, е боб с наденица.

Хората пълнели черва с месо още в Древен Шумер.

За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир преди повече от 2700 години.

Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година.

Денят, в който се консумират най-много наденици, е събота.

наденица
ThinkStock/Getty Images