Лицето на мъжа издава дали е склонен към изневери

Ако мъжът има масивна долна челюст, изпъкнали скули и вежди, то би бил по-склонен да изневери
Ако мъжът има масивна долна челюст, изпъкнали скули и вежди, то би бил по-склонен да изневери / Thinkstock/Getty Images
Изневярата е закодирана в мъжкото лице и мачовците с масивна долна челюст, изпъкнали скули и вежди са по-склонни да кръшкат, установи австралийско проучване, публикувано във вестниците "Мирър" и "Метро".

Има ли ген на изневярата?

Изданията цитират проучване на специалисти от университета в Западна Австралия. Екипът на Джилиън Роудс успя да докаже, че по ръбатото мъжко лице лесно може да се предвиди изневярата, докато по женското това практически е невъзможно.

Специалистите направили онлайн анкета с участието на 592-ма мъже и 924 жени. Те трябвало да оценят снимките на 189 души по десетобалната система в две категории - колко са привлекателни и способни ли са на изневяра.

Изневяра според възрастта и професията: Най-големите кръшкачи и най-верните партньори

Мъжете, кръшкащи на своите партньорки, правилно били разпознати от 14 процента от участничките и от 16 процента от участниците в експеримента. Това било възможно благодарение на по-мъжествените характеристики на лицата им. За неверните жени познатите проценти били нищожни, съответно 4 и 3 процента в зависимост от пола на респондентите.

Учените са уверени, че с еволюцията жените са се научили чрез разпознаването на потенциалните кръшкачи да определят кой от тях е способен да създаде по-голямо потомство и съответно да бъде по-неблагонадежден в брака.

Четете също:

Кръшкачи признават кога и защо са започнали да изневеряват

Кръшкачът партньора си мени, но нрава - не

Кръшкачите се проявяват още през първите пет години на брака

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА