Колегите са виновни за провала на диетите
Колегите са виновни за провала на диетите / Thinkstock/Getty Images

Често липсата на воля е основната причина за провала на диетите. Според резултатите от проучване, направено във Великобритания, колегите в службата също се оказват виновници за неуспеха, пише в. "Дейли стар".

Допитването е направено по поръчка на компанията производител на протеиновата напитка "Ubbeat". Резултатите от него показват, че 95 процента от участниците в анкетата обвиняват за провала на диетите си своите колеги, които редовно ги изкушават с бонбони, торти за рожден ден или други нездравословни храни.

Проучването разкрива още, че 50 на сто от британците са взели решение да се хранят по-здравословно през новата година. Оказва се обаче, че добрите намерения на една трета от анкетираните вече са се "изпарили".

Експертите отбелязват, че за тези, които досега не са се отказали от здравословните си решения, шансът да ги спазват до края на годината е със 75 процента по-голям.

Волята за здравословно хранене не опира само до надделяване на съзнанието над материята, смята експертът д-р Адам Кери. Скорошно проучване е показало, че видът на храната също е от значение - богатата на протеини закуска помага на хората да устояват на изкушението да похапват между храненията.

Източник: БТА