Китайка изгори по погрешка 20 000 лири
Китайка изгори по погрешка 20 000 лири / Thinkstock/Getty Images

Китайката Хао Бин скрила в печката за дърва парите, които съпругът й трябвало да изплати на своите работници. Но ги забравила и ги изгорила на следващия ден, когато започнала да вари чай за закуска, съобщава в. "Дейли мирър".

Банкнотите били на стойност 20 хиляди британски лири. Те били предназначени за работниците в строителната фирма на съпруга на Хао Бин. 35-годишната жена разбрала за белята, която е направила, една когато започнала да слага нови дърва в печката. Тогава видяла изгорелия и разтопен пластмасов плик, в който били сложени пачките с банкноти. Тя се опитала да загаси огъня, но купюрите били вече много повредени от пламъците.

39-годишният съпруг на Хао, Ван Бин, благородно простил глупавата постъпка на жена си. "Това беше тежък удар, но той е поправим!", заявил дребният предприемач от град Шаошан в провинция Хунан.

Жената се опитала да върне остатъка от изгорелите банкноти в банката, но там не й ги приели. Трезорът заменял повредени купюри с нови само ако едната им половина е запазена.

Източник: БТА