Карла Бруни е най-дразнещата знаменитост във Франция
Карла Бруни е най-дразнещата знаменитост във Франция / снимки: Reuters

Френската първа дама Карла Бруни е най-дразнещата знаменитост във Франция, сочат резултатите от национално допитване. Съпругът й, президентът Никола Саркози, е един от най-дразнещите френски политици.

Бруни оглави класацията на медийните личности, които най-много лазят по нервите на французите, като 52% от участниците заявили, че присъствието й е "крайно дразнещо". След нея се нареждат актьорите Ален Делон и Жерар Депардийо с 47% и 46% и противоречивият писател Мишел Уелбек с 31%.

73% от французите посочили Сеголен Роаял за най-непоносимия политик. Следват вътрешният министър Брис Ортфьо, новата лидерка на Националния фронт Марин Льо Пен и президентът Никола Саркози с 63% от гласовете.

Най-дразнещите спортни звезди са футболистът на Челси Никола Анелка, бившият треньор на националния отбор по футбол Реймон Доменек и асът на Байрен Мюнхен Франк Рибери с еднакъв процент гласували.

Най-досадните звездни двойки според французите са философът Бернар-Анри Леви и съпругата му Ариел Домбал и застаряващият рокаджия Джони Холидей и съпругата му Летисия, допълва БГНЕС.

В изследването на института Харис за списание VSD, осъществено между 18 и 20 декември, са участвали 1713 пълнолетни французи.