/ Guliver/Getty Images
Италианският моделиер Едгардо Осорио заведе дело срещу дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп с претенция, че тя е откраднала патентован модел елегантни сандали с висок ток, съобщава агенция „Блумбърг”.
 


Осорио, който е артистичен директор на марката Aquazzura, е намерил сходство между главния си модел елегантни дамски сандали с пискюли и връзки и обувки, предлагани от Иванка Тръмп. Обувките на италианеца струват 785 долара и са предпочитани от знаменитости, докато тези на Тръмп могат да се купят срещу 65 долара.




Осорио написа в Instagram, че Иванка Тръмп трябва да се засрами.
 
 

Add a hint of cool to your lipstick red ‘Wild Thing Sandals’ this summer. Shop them in a variety of colours @saks 📸 #Aquazzura #AquazzuraSandals #AquazzuraWildThing

Публикация, споделена от AQUAZZURA by Edgardo Osorio (@aquazzura) на




Първоначално Осорио не искаше да си търси правата в съда - модната къща поиска Иванка Тръмп да изтегли обувките си от продажба и да унищожи останалите на склад партиди, да отмени рекламната си кампания и да прехвърли вече спечелените от продажби пари на „титуляра”.

Фирмата на Иванка Тръмп отказа да изпълни тези искания, но спорът все още може да бъде разрешен извънсъдебно, защото първото заседание по делото е насрочено за март догодина.
БГНЕС