Искате по-горещ секс? Забравете парфюма и виаграта, заложете на тиквата
Искате по-горещ секс? Забравете парфюма и виаграта, заложете на тиквата / ThinkStock/Getty Images

Забравете виаграта - уханието на широко разпространен плодов зеленчук може да замени виаграта при еректилна дисфункция. Изследователи от САЩ са установили, че не ароматът на Chanel N 5 или естествената миризма на партньора, а този на тиква, е най-възбуждащ, пише в. "Дейли стар".

Най-възбуждащите аромати за мъжете

Уханието на оранжевия плодов зеленчук е в състояние да помогне при еректилна дисфункция и дори да подобри представянето на мъжете в леглото, според д-р Алън Хърш от чикагския Център за изследване и лечение на проблеми с обонянието и вкуса.

Д-р Хърш и екипът му са установили, че ароматът на тиква в комбинация с лавандула увеличава притока на кръв към мъжкия полов орган с 40 процента. Така че когато въпросът опира до подобряване на сексуалния живот, съветът на специалиста е: "Забравете парфюма, заложете на тиквения пай".

Ароматът на тиква и ванилия подлудява мъжете

Дори семките на тиквата стимулират желанието за секс. Те са богати на цинк, който повишава нивата на тестостерона и съответно сексуалните мераци. Уханието на тиква не е единственото, което действа стимулиращо на мъжете. Специалистите са открили, че ароматите на ванилия и ягода също подтикват представителите на силния пол да мислят за секс.

Източник: БТА