Индианец отказа да продаде свещена земя за 1,8 млн. долара
Индианец отказа да продаде свещена земя за 1,8 млн. долара / Thinkstock/Getty Images

Жител на Маями от индиански произход отказва да продаде къщурката си за 1,8 млн. долара, защото вярва, че тя е построена върху свещена земя, писа в. "Индипендънт".

Домът на Ишмаел Бермудес се намира в центъра на Маями, близо до „Брикъл авеню". Заради местоположението му редица инвеститори искат да купят имота и за да убедят собственика му, вдигат офертите до 1,8 млн. долара. 65-годишният Бермудес обаче не желае да порадава, защото смята, че мястото е свещено.

Човекът се тревожи, че евентуалният бъдещ собственик ще разруши малката градина, в която тече извор. Пред в. "Маями хералд" той разказва, че е открил артефакти, използвани в древни ритуали, и е убеден, че земята е била свещена за племето текеста. Индианците текеста са били едни от първите, които са влезли в контакт с европейските колонизатори, били са също прогонени от земите си или избити.

"Тази земя не може да бъде купена с пари, защото тя е безценна", категоричен е Бермудес. Той допълва, че може да промени решението си, ако имотът бъде превърнат в музей или археологическа забележителност. "Трудно е да повярвам, че в тези трудни времена някой има достатъчно чиста душа, за да направи нещо подобно", скептичен е той.

Майката на Бермудес е колумбийка, а баща му произхожда от племената пуебло и навахо. Семейството му се мести в Маями, когато той е 8-годишен. На 9 години, подтикнат от свой учител, той открива извора, за който смята, че е използван от индианците текеста.

Източник: БГНЕС