Играчите на Световното също диктуват модата
Играчите на Световното също диктуват модата / Guliver/Getty Images

Играчите на Световното по футбол впечатляват с безупречния си външен вид на тренировки, пресконференции или по летищата в Бразилия, пише Франс прес. Очевидно, защото си дават сметка, че стотици камери постоянно ги следят и че те не са само футболни звезди, но и модни икони... от което се възползват големите марки.

На терена те показват татуировки и модни прически. Имиджът им обаче не се свежда само до този на спортисти, излезли от съблекалните.

Кристиано Роналдо подлуди социалните мрежи след като за мача Португалия - Бразилия в неделя се появи с прическа на светкавици, напълно адекватна с подвизите му на терена. Същото важи за Дейвид Бекъм, Пеп Гуардиола, Оливие Жиру, Клаудио Маркизио, Неймар или Кейсуке Хонда.

Те вече са суперзвезди. Но една изгряваща генерация също мечтае за многомилионни договори с големи клубове и световноизвестни марки.

Малко преди началото на Мондиала тазгодишният носител на "Златната обувка" предизвика малка революция с фотосесията си за Vogue, за която позира с приятелката си, манекенката Ирина Шейк.

Добро попадение на Vogue España, докато бразилската му версия заложи на звездата на "Селесао" Неймар с топмодела Жизел Бюндхен.

За голям издателски удар се смята и снимката, на която френският нападател Жиру позира гол до кръста, появила се в списанието за хомосексуалисти Tetu.

Емблематични са и снимките на футболистите, слизащи от самолетите, с костюм и вратовръзка. Всички големи марки се надпреварват да ги обличат, но националните отбори обикновено имат договори с национални предприятия.

Затова пък по правило "Армани Джинс", "Ланвен", "Пол Смит", "Хакет Лондон", "Трусарди" или "Роберто Верино": безброй са марките, които се грижат за имиджа на големите футболни клубове. Все повече футболни звезди рекламират марки гелове, слипове, часовници и други аксесоари от мъжкия гардероб. Татуировките и прическите са отделен сюжет.

"Играчите стават все по-суетни", твърди най-добрата футболистка на планетата бразилката Марта, коментирайки карикатура, изобразяваща я по време на тренировка заедно с Неймар, който, вперил поглед в огледалото, не спира да оправя прическата си.

Източник: БТА